Fülöp László műsorvezetőt indítja a Fidesz Szegeden

2024. február 23. – 20:01

Fülöp László műsorvezetőt indítja a Fidesz Szegeden
Fülöp László 2023. november 28-án, a Szabadka–Szeged vasút átadásán Szegeden – Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Másolás

Vágólapra másolva

„A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján dr. Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje” – osztotta meg a hírt Mihálffy Béla KDNP-s országgyűlési képviselő közösségi oldalán. „Laci régóta foglalkozik a szegedi közélettel, figyelemmel kíséri a jobboldal munkáját országosan is és aktivistaként is elhivatottan támogatta a kormánypártok munkáját” – jegyezte meg róla Mihálffy.

Fülöp László Szegeden végezte tanulmányait, jogi diplomáját is itt szerezte. 1993 óta foglalkozik újságírással, kezdetben riporterként dolgozott a Magyar Televízió Szegedi Körzeti Stúdiójában. 2013-ig a Magyar Televízió szerkesztőjeként és műsorvezetőjeként dolgozott, de volt a CNN magyar nyelvű hírmagazinjának a műsorvezetője is. Jelenleg kommunikációs tanácsadóként és egy cég kommunikációs vezetőjeként dolgozik.

Azt már tavaly lehetett sejteni, hogy Fülöp Lászlót indítja a kormánypárt Szegeden, de a Telexnek akkor nem erősítette meg jelöltségét. A Szegeder is kérdezte őt erről pár nappal később, az első Szeged–Szabadka vonat indulásakor, mire a sajtóban megjelentekről Fülöp úgy fogalmazott: „amit leírtatok, az úgy rendben van”.

A vasútvonal átadóján és számos hasonló eseményen a helyi fideszesekkel való megjelenése is arra utalt, hogy Fülöp lehet a kormánypárt jelöltje. Az egykori tévés személyiséget úgy-ahogy ismerik Szegeden, és bár korábban nem volt aktív a politikában, közösségi oldalán megjelentek olyan képek, ahol fideszes politikusokkal és pártszimpatizánsokkal látható.

Fülöp esélyei persze kérdésesek, ahogyan 2002 óta senkinek sem sikerült Botka Lászlót letaszítani a szegedi polgármesteri székről.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!