Verte és alázta a rábízott gyerekeket egy dunántúli edző

2024. február 22. – 04:52

Másolás

Vágólapra másolva

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt vádat emeltek egy Vas vármegyei sportegyesület edzője ellen – írja a Vaol az ügyészség közleménye alapján.

A férfi heti edzéseket, kirándulásokat és edzőtáborokat tartott kiskorú gyerekeknek. Ezeken a vádirat szerint a felügyeletére bízott gyerekeket bántalmazta, megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta.

Az egyik gyerek a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, és kórházban kellett kezelni. Az edző a vád szerint „súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.”

A szombathelyi ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, és közügyek gyakorlásától való eltiltást kért az edzőre. Emellett eltiltanák minden olyan tevékenységtől, amiben tizennyolc év alattiakkal kell dolgozni. A volt edző sorsáról a szombathelyi bíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!