Saját 13 éves lányát is prostitúcióra kényszerítette egy nő, hat év börtönre ítélték

2024. február 22. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Tatabányai Törvényszék hat év börtönbüntetésre ítélte azt a nőt, aki a 13 éves lányát és a gyámsága alatt álló 15 éves unokahúgát is prostitúcióra kényszerítette. Az ügyészség az ítélet súlyosításáért fellebbezett – derül ki a Győri Fellebbviteli Főügyészség közleményéből.

Az ítélet szerint a nő együtt élt a két kiskorú lánnyal. A nő több alkalommal pénzért maga is szexuális szolgáltatásokat nyújtott egy férfi ismerősének,

2020 júniusa és októbere között pedig 14 alkalommal beszélte rá a lányát és az unokahúgát, hogy menjenek az ismerőse nyergesújfalui házába, és ott tűrjék el, hogy a férfi velük szexuális cselekményt végezzen.

A lányok ezért összesen 235 000 forintot kaptak, amit a nőnek adtak át.

A Tatabányai Törvényszék a nőt emberkereskedelem bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, és 235 000 forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. A nő elvesztette a lánya feletti szülői felügyeleti jogát is.

A férfit 2 rendbeli gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztették. Emellett végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ügyész mindkét vádlott terhére súlyosítás, míg a nő és a védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést. A férfi és a védője az ítéletet tudomásul vette.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!