Dzsihadista tartalmak miatt ítélték el a magyar férfit, de végül valószínűleg nem kerül börtönbe

2024. február 22. – 21:05

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen két év börtönre ítélték a fiatal férfit, akit még 2021-ben háborús uszítás miatt tartóztattak le – áll az RTL Híradóban. A férfi iszlamista tartalmakat osztott meg egy zenemegosztó oldalon, Tahitótfaluban, az utcán tartóztatták le a Terrorelhárítási Központ emberei.

A házához nagy erőkkel vonultak ki, felderítő robottal és speciálisan kiképzett kutyával bombát is kerestek, de csak néhány gáz-riasztó fegyvert találtak. A buzdító énekeket, amiket az internetre feltöltött, terrorista szervezetekhez lehet kötni, többet az Iszlám Állam is terjesztett.

Védője szerint hatvan éve, amióta ez a bűncselekmény a Btk.-ban szerepel, senkit nem vádoltak meg ilyennel, és ez azóta is így van. Azt mondta, hogy a férfi nem igazán tud arabul, a dalokban nem a szövegük, hanem a művészi értékük, hangzásuk, a zene fogták meg.

Az ítélőtáblán nem értettek egyet, helybenhagyták a korábban első fokon kiszabott kétéves büntetést. Az ítélet alapján azonban a büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat, de ennyi időt töltött eddig letartóztatásban is, ezért valószínűleg nem kell börtönbe vonulnia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!