Megállították szondáztatni, lefejelte a rendőrt, aztán ráuszította a kutyáját

2024. február 21. – 19:07

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek a férfival szemben, aki egy közúti ellenőrzés során a rendőrökre uszította a kutyáját augusztusban – derül ki az ügyészség közleményéből.

Miután kocsijával félreállították a férfit, felmerült a gyanú, hogy ittas lehet, ezért a kapitányságon egy alkoholtesztet akartak csináltatni vele. Szóltak neki, hogy zárja be a kocsit, mert beviszik a rendőrségre. A férfi először behajolt az autóba, mintha engedelmeskedne, de aztán felegyenesedett és megpróbálta lefejelni az egyik járőrt. A mozdulat elől a rendőr elkezdett kitérni, de így is megsérült.

A férfi ezután elővette az autójából a kutyáját, és a pórázzal a kezében az állatot a járőrökre uszította. Ők erre hátrálni kezdtek, majd könnygázzal próbálták megállítani az eseményeket. Ez sikerült is: a férfi visszatette a kutyát a kocsiba, és közölte, hogy hajlandó együttműködni a járőrökkel. Nem sokkal később mégis verekedésre hívta a rendőröket, és elkezdett megindulni feléjük, de a könnygázzal ismét megtörték a férfi lelkesedését. Ezúttal már meg is bilincselték, majd bevitték a rendőrségre.

A kutya, amit a férfi a rendőrökre uszított – Fotó: Magyarország Ügyészsége
A kutya, amit a férfi a rendőrökre uszított – Fotó: Magyarország Ügyészsége

A férfit másnap kihallgatták gyanúsítottként, és azóta sem engedték szabadon. Az ügyészség most börtönbüntetést kért rá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!