Nyakon szúrt férfit mentettek a járőröző rendőrök a Nyugati pályaudvarnál

2024. február 21. – 07:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Az elsődleges gondolat az volt, hogy nem biztos, hogy túléli” – mondta Tóth István budapesti rendőr az RTL-nek arról a férfiról, akihez néhány héttel ezelőtt riasztották társával, amikor a Nyugati pályaudvaron járőröztek. A férfinak szúrt sebe volt a nyakán, ezt vette észre egy vasúti dolgozó, ő hívta a rendőröket is, akik a vércseppeket követve találták meg a férfit. „Ennyire vérző embert még nem láttam a szolgálatom alatt” – mondta Baráth Dániel, a másik rendőr.

Amikor odaértek, a férfi már elég rossz állapotban volt, ha a fejét elfordította, pulzált a vérzés, ezért a rendőrök igyekeztek lefektetni, egyikük pedig gumikesztyűt húzott, és próbálta elszorítani a vérző sebet. A férfi szerintük nem igazán volt tisztában az állapotának súlyosságával, de félő volt, hogy a vérveszteség miatt hamar elájul. Amikor a mentők odaértek, a férfi már nem volt eszméleténél. Azonnal kórházba vitték, ahol a 37 éves férfi állapota javult, a rendőrök később ki is hallgatták.

Elmondása szerint tíz perc távolságra a Nyugati pályaudvartól, a Mozsár utcában szúrták meg. Támadója az RTL szerint egy mobiltelefont akart eladni a 37 éves férfinak, de összevesztek. A büntetett előéletű 44 éves támadó elmenekült, hetekig keresték, végül Kecskeméten fogták el, és letartóztatták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!