Keceli kocsmában verte össze egymást két fideszes városvezető, videó is készült róla

2024. február 20. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

Egymást ütötte két fideszes városvezető, Agócs Ákos képviselő és Verba József, a Kecel Városi Sportcsarnok vezetője február kilencedikén este egy keceli kocsmában. Az esetről videó is készült, amit a Facebookon osztott meg a Mindenki Magyarországa Néppárt.

Azt írják, az először ütő Verba József a fideszes polgármester, Haszilló Ferenc oldalán indulna a 2024-es választáson képviselőjelöltként. A Mindenki Magyarországa Néppárt szerint „a tettlegességig fajult vita mindkét sérültjét kórházi ellátásban részesítették. Vélhetően látlelet is készült, és az ügyben feljelentés is történt.”

A Telex értesülései szerint a Kulturális, Sport és Idegenforgalmi Bizottság elnöki posztját betöltő Agócs Ákos képviselő a történtek után lemondott posztjáról. Kérdésünkre Agócs Ákos megerősítette a lemondás hírét azzal, hogy ez már régóta érlelődött benne, és így nem kizárólag ezért mondott le, a végső lökést pedig ehhez nem a verekedés, hanem egy magánéleti probléma adta meg.

A lemondásáról elmondta még, hogy jólesett volna neki, ha a polgármester legalább telefonon beszél vele utána, ha már a sportbizottság elnöke volt, de a téma sem ott, sem a testületi ülésen nem került szóba. „Én lapoztam, továbbléptem, tudomásul vettem, hogy itt helyben ilyen ez a politikai felelősségvállalás” – mondta.

Arról, hogy mi miatt verekedtek össze, Agócs Ákos azt mondta, hogy ez nem egy előre megbeszélt találkozó volt, hanem Verbával közös ismerőséhez ugrott csak be a kocsmába megbeszélni egy félreértést. Miközben ők ezt tisztázták, mondta, Verba folyamatosan beleszólt a beszélgetésbe azzal, hogy Agócs biztos hazudik. Ekkor kérték, hogy hagyjon fel ezzel, mire Verba ütéssel válaszolt. Kórházban voltak mindketten, komoly sérülése senkinek nem lett.

A történtek miatt kérdéseket küldtünk a rendőrségnek, Haszilló Ferenc keceli polgármesternek és a Fidesznek is. A Fidesz Sajtóosztálya megkeresésünkre azt írta, hogy

„a Fidesz–KDNP az erőszak minden formáját elítéli, amely semmilyen
nézeteltérésre nem válasz. Így elítéljük a Kecelen történt esetet is.
Dr. Agócs Ákos önkormányzati képviselői mandátumáról lemondott, Verba
József pedig nem lesz a Fidesz jelöltje a 2024-es önkormányzati
választásokon”.

A rendőrség megkeresésünkre azt írta, hogy az esettel kapcsolatban a Kiskőrösi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A történteket a bűnügyi osztály munkatársai vizsgálják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!