Kiengedték házi őrizetbe a börtönből, megszökött a gyerekzaklatással gyanúsított gyerekfelügyelő

2024. február 19. – 08:11

Másolás

Vágólapra másolva

Fogolyszökés miatt adott ki elfogatóparancsot a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság egy 54 éves férfival szemben, miután az három hónappal ezelőtt megszökött a házi őrizetéből. N.L.-t a rendőrség 18. életévét be nem töltött, a felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak miatt hallgatta ki gyanúsítottként korábban, írja a Blikk. A férfi már letartóztatásban is volt 2022. december 6-tól 2023. november 7-ig.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta, hogy „a megalapozott gyanú szerint az edzőként dolgozó férfi munkakörébe tartozott az is, hogy éjszaka felügyelje az externátusként működő diákszálláson elhelyezett gyerekeket. 2022 novemberében egyik éjszaka a gyanúsított egy alvó kiskorú fiúval szexuális cselekményt végzett. Néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval ugyanígy tett. Ezek a cselekmények ismétlődtek is 2022 novemberében”.

Dr. Szilágyi László tájékoztatása szerint ezután a tarpai férfi letartóztatásba került, majd miután onnan kiengedték, 2023. november 19-én ismeretlen helyre távozott. „Jelenleg fogolyszökés miatt is nyomozás folyik ellene. Az ügyészség határozatával távollévő terheltté nyilvánította a gyanúsítottat, az eljárás a távollétében folytatódik majd” – tette hozzá a szóvivő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!