Závecz-felmérés: Zuglóban a Fidesz vezet, de polgármesternek az MSZP-s Horváth Csaba lenne a befutó

2024. február 16. – 08:31

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest XIV. kerületében végzett közvélemény-kutatást a Závecz Research; a felmérésből többek között kiderült, hogy Zuglóban a Fidesz a legerősebb párt, a helyiek 30 százaléka támogatja – írja a Népszava. A felmérést az MSZP-közeli Hírklikk rendelte.

A második hely a Demokratikus Koalícióé, 18 százalékkal, a Momentumra a helyiek 8 százaléka voksolna. A többi párt ennél kisebb táborral rendelkezik, az MSZP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 4-4 százalékon, az LMP és a Párbeszéd 3-3 százalékon áll, a Jobbik és a Mi Hazánk 1-1 százalékos. A kerületben lakók 26 százaléka pedig pártnélkülinek vallotta magát.

A 2024-es önkormányzati választásokon induló polgármesterjelöltekről is kérdezték a helyieket:

a zuglóiak 38 százaléka az MSZP-s Horváth Csabára szavazna, a Fidesz–KDNP jelöltjére, Borbély Ádámra a helyiek 31 százaléka voksolna, míg Rózsa Andrást, a Momentum és a Civil Zugló Egyesület jelöltjét 18 százalék támogatja.

A kutatást 600 fővel végezték el februárban telefonos felméréssel.

A Medián is végzett kutatást Zuglóban: 1000 zuglóit kérdeztek, a lakosok többsége (53 százalék) kormányváltást szeretne, és csak 33 százalékuk akarja jelenlegi kormány maradását.

Az ellenzéki többség itt szétaprózódott: a DK, a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága két számjegyű, a Mi Hazánk 5 százalékot kapna, hat további párt támogatottsága 1-2 százalékos.

Polgármesternek itt

38 százalék a Momentumos Rózsa Andrást, 33 százalékuk pedig Horváth Csabát választaná egy előválasztási küzdelemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!