A honvédelmi miniszter munkacsoportja beleszólna a Lázár János alá tartozó közlekedésfejlesztésbe

2024. február 15. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Katonai Mobilitási Munkacsoportot hozott létre, ami arra utal, hogy a Honvédelmi Minisztérium beleszólna a közlekedésfejlesztésbe, írja a Hvg.hu.

A Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás alapján a munkacsoport célja „a folyamatban lévő és tervezett közlekedés infrastruktúrát érintő fejlesztések során a honvédelmi érdekek hatékonyabb érvényesítése”. A javaslattevő és döntés-előkészítő tanácsadói testület a stratégiák, koncepciók, tervek és joganyagok felülvizsgálatával foglalkozik majd.

A munkacsoportot Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára vezeti, tagjai a minisztérium és a vezérkar különböző tisztségviselői.

Az ülésekre meg kell hívniuk a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium vasútépítésért, közlekedésstratégiáért, illetve útépítésekért felelős helyettes államtitkárát, valamint a MÁV és a Magyar Közút illetékeseit. Ettől még Lázár döntheti el, hogy az alá tartozó szakemberek részt vesznek a munkacsoport ülésein, és az ott elfogadott ajánlásokból mit vesznek figyelembe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!