Halálos betegségeket diagnosztizáltak nyugdíjasoknál kamuorvosok, többszázezres készülékeket adtak el nekik

2024. február 15. – 04:51

Másolás

Vágólapra másolva

Magukat orvosnak kiadó, idős, beteg embereket megtévesztő csalókat ítélet el szerdán a Szombathelyi Törvényszék. A per 34 vádlottjából a másodfokú bíróság 33 főnél helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, egy embert felmentettek. Az ügyész még gondolkodik, hogy ezt elfogadja-e, az ő döntésén múlik, mikor válik jogerőssé az ítélet.

A kamuorvosok hálózatában tizennégyen kaptak végrehajtandó szabadságvesztést. Az egyik vezetőjük 347 rendbeli felbujtóként elkövetett csalásért és öt rendbeli felbujtóként elkövetett közokirat-hamisításért hat év fegyházbüntetést és 25 millió forint pénzbüntetést kapott, a többiek ennél enyhébb büntetéssel megúszták – írja az MTI.

A csoport módszere a következő volt: telefonon vagy levélben idős embereket kerestek meg Magyarország egész területén azt ígérve, hogy ingyen egészségügyi állapotfelmérést végeznek rajtuk. A helyszínen a kamudoktorok rendre súlyos, vagy halálos betegségeket diagnosztizáltak az időseknél.

Azt mondták nekik, hogy ezeket csak az általuk forgalmazott termékekkel lehet gyógyítani. Az áldozatok egy része a megtévesztés miatt és a halálos betegségtől való félelem hatására megvásárolta a drága, sokszor többszázezer forintos termékeket.

A kamudoktorok közül négyet még a tárgyalóteremben őrizetbe vettek, ők azonnal mennek a sittre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!