Átépítik a Clark Ádám teret: több fa és szélesebb járdák lesznek, de a körforgalom is megmarad

2024. február 15. – 15:23

Átépítik a Clark Ádám teret: több fa és szélesebb járdák lesznek, de a körforgalom is megmarad
Forrás: Főpolgármesteri Hivatal

Másolás

Vágólapra másolva

Átépítik a budapesti Clark Ádám teret, hamarosan kezdődnek is a munkálatok – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal csütörtöki közleményéből.

Budapest Főváros Önkormányzata és az I. kerületi Budavári Önkormányzat szándéknyilatkozatot írt alá a tér „klímatudatos megújításáról”. Ez elvileg azt jelenti, hogy nagyobb terület juthat majd a gyalogosoknak, jelentősen több lehet a zöldfelület és a kerékpározás feltételei is javulhatnak majd. „Több fa, szélesebb járdák, könnyen megközelíthető zöldfelületek és gyalogos korzó a Bazilika és a Budai Vár között” – összegez a közlemény.

A tájékoztatás alapján megmarad a tér körforgalma is, de a jelenleginél kisebb lesz majd. Középen pedig a Mátyás-templom rózsaablakát idéző növényágyást alakítanak ki, és a terület „rangjához méltó andezitburkolatot, valamint korszerű, de mégis a helyszínhez illő kandelábereket, világítótesteket és utcabútorokat” kap majd.

A beruházás a tervek szerint az Európai Unió társfinanszírozásával, a Terület- és Területfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósulhat meg jelenlegi uniós költségvetési ciklusban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!