Közel egy évig zaklatta, hívogatta és követte volt barátnőjét egy rendőr

2024. február 14. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Zaklatás és hivatali, valamint szolgálati visszaélés bűntette miatt távoltartást indítványozott az ügyészség egy rendőr ellen, aki közel egy évig zaklatta volt barátnőjét – derül ki a központi nyomozó főügyészség közleményéből.

A rendelkezésre álló adatok szerint a harmincas évei elején járó rendőrtiszt 2022 decemberében ismerkedett meg az akkor 23 éves nővel, aki alig négy hónap elteltével kezdeményezte a párkapcsolatuk befejezését.

A megalapozott gyanú szerint a szakítás után a rendőr a nő akarata és többszöri kifejezett kérése ellenére önkényesen és rendszeresen beleavatkozott a nő magánéletébe. A rendőr közel egy éven keresztül háborgatta volt barátnőjét.

Miután a fiatal nő közölte volt párjával, hogy véglegesen lezárta a vele való kapcsolatát, a férfi többször megjelent a nő lakóhelyén, munkahelyén, valamint apróbb ajándékokat vitt neki, és olyan is előfordult, hogy órákig a helyszínen maradt, vagy szolgálati autóval ott indokolatlanul várakozott. Mindeközben felvette a kapcsolatot a nő családtagjaival, barátaival is annak érdekében, hogy közreműködjenek a párkapcsolat helyreállításában.

A férfi telefonon is rendszeresen kereste a nővel a kapcsolatot, több szöveges üzenetet is küldött telefonjára és munkahelyi emailcímére, továbbá kézzel írt leveleket is elhelyezett a postaládájában és autójának szélvédőjén, amelyekben az iránta tanúsított érzéseit írta le.

A rendőr egy idő után figyelni is kezdte volt barátnőjét, autóval követte – akár hosszabb, vidéki útra is – még a rendőrkapitányságra is, amikor a nő feljelentést tett ellene.

A férfi a rendőrségi nyilvántartásba is többször jogosulatlanul betekintett, hogy a nő kontrollálása érdekében információkat szerezzen meg róla, a rokonairól, valamint az autójáról, amelynek az útvonalát ellenőrizni akarta.

A Budapesti RegionálisNyomozó Ügyészséggyanúsítottként hallgatta ki a rendőrt, majd távoltartás négy hónapra történő elrendelését indítványozta azzal, hogy a bíróság magatartási szabályként írja elő, hogy a nővel semmilyen módon ne lépjen kapcsolatba.

A bíróság elrendelte a kényszerintézkedést, amely a gyanúsított és védője fellebbezése ellenére véglegessé vált.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!