Pénteken kormányinfó lesz, Gulyás Gergelyt lehet majd kérdezni Balog Zoltánról

2024. február 14. – 17:17

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délután 14:30-ra kormányinfót hirdettek meg. Az eseményen Gulyás Gergely kancelláriaminisztert és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt lehet majd kérdezni a kormány viselt dolgairól és a közéleti eseményekről. Az eseményt a Telexen percről percre közvetíteni fogjuk, és azon kint lesz egy kollégánk kérdezni.

A kormányinfónak szokás szerint a Mit, miért tesz a kormány? címet adták. A kegyelmi ügy kirobbanása óta ez lesz az első alkalom, hogy a kormány képviselői nyíltan kiállnak a sajtó elé. Az újságírók várhatóan elsősorban erről az ügyről és Balog Zoltán református püspök ebben betöltött szerepéről kérdezik majd a kormány képviselőit.

A kegyelmi ügy február 2-án, pénteken robbant ki, arra a kormány nagyon sokáig hivatalosan nem reagált. Orbán majdnem egy héttel később jelentette be alkotmánymódosító javaslatát, szombaton lemondott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter is.

Vasárnap aztán elsőként a Telex és a Direkt36 írta meg, hogy Novák valószínűleg Balog Zoltán egykori miniszter, jelenlegi református püspök tanácsára adott kegyelmet K. Endrének. Balog beismerte, hogy a kegyelem megadását javasolta Nováknak, mégsem mondott le. Az ő szerepét ebben a videónkban mutattuk be:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!