Csak egynapos osztálykirándulásokra mehetnek a tanulók a Külső-Pesti Tankerületi Központ iskoláiban

2024. február 14. – 14:24

Másolás

Vágólapra másolva

Egy, a Népszavához eljutott levél értelmében kizárólag egynapos osztálykirándulásokat, tanulmányi kirándulásokat lehet szervezni ebben a tanévben a Külső-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban. A szülőknek szóló levél szerint nem lehetnek többnapos, ottalvós kirándulások, ráadásul a kirándulásokba hétvégéket nem lehet bevonni, erdei iskola pedig csak alsó tagozaton, minden évben csak egy évfolyamon szervezhető, és az sem lehet három éjszakánál hosszabb.

A lap megkereste a tankerületi központot, melynek igazgatója, Rábel Krisztina kérdésünkre nem tagadta a korlátozásokat, de a szükségességét nem indokolta. Kitért ugyanakkor arra, hogy a tankerületi központ minden évben meghatározza a kirándulások kritériumait, és azokat „elsődlegesen a gyermekek érdekeit szem előtt tartva” határozzák meg. Azt is írta, hogy ebben a tanévben minden felsős tanulónak saját költségen biztosítanak belépőt a Csodák Palotájába, minden alsós diáknak belépőt a Fővárosi Állatkertbe, az 1-3. osztályosoknak a Minipoliszba, a gimnáziumi tanulóknak egy városismereti sétára, a legtöbb esetben pedig buszt is biztosítanak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője a lapnak azt mondta, hogy a hétvégékért a kísérőtanároknak magasabb túlórapénzt kell fizetni, amit elmondása szerint csak küzdelmesen tudtak sokszor megszerezni a tanárok korábban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!