Egy kútban találták meg – saját bűntársukat ölhették meg egy ingatlanos banda tagjai

2024. február 13. – 05:52

Másolás

Vágólapra másolva

Megölhették saját bűntársukat egy banda tagjai: az asszonyra egy elhagyatott tanya kútjában találtak rá a rendőrök – számolt be az RTL Híradó egy hamis papírokkal lakatlannak tűnő házakat értékesítő bűnbandáról.

A gyanú szerint az áldozat társai Budapesten és a Balaton környéken elhagyatott, lakatlannak kinéző házakat választottak ki, amiket hamis papírokkal eladtak. Az egyik stróman a kútban megtalált asszony volt, vele valószínűleg a pénzen vesztek össze, ezért ölhették meg.

A Híradó beszámolójából kiderült, hogy a rendőrök már elkapták a két gyanúsítottat: a 34 éves férfi és a 48 éves nő ölhette meg a 69 éves nőt. „Az asszonyt megfojtották, majd egy Cegléd közeli névtelen tanya kútjában elrejtették” – számolt be Hiripi Gábor, a KRNNI főosztályvezetője.

Az áldozat már tavaly év elején eltűnt, de telefonja még májusig működött, így szomszédai azt hitték, hogy elutazott.

Végül a rendőrök egy csalási ügy miatt kezdték el keresni: két éve egy vonyarcvashegyi ház tulajdonosát azzal hívta valaki, hogy ő ne hirdessen tovább, mert valaki megvette az ingatlant. Kiderült, hogy hamis papírokkal valaki eladta a házát. Ezután a rendőrök két évig nyomoztak, végül kiderült: egy erre szakosodott bűnözői csoport hamis adásvételi szerződésekkel szerezte meg ezeket az ingatlanokat, majd értékesítették őket.

Az ügynek 21 gyanúsítottja van, köztük bírósági végrehajtók és ügyvédek is, közülük már hat embert le is tartóztattak. Az ügyben 17 ingatlan érintett, az okozott kár közel másfél milliárd forint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!