Kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszak miatt tizennégy év fegyházat kapott egy nyergesújfalui férfi

2024. február 12. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

A Tatabányai Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki tavaly májusban és júniusban nyergesújfalui lakásukban az élettársa korábbi kapcsolatából született, 7 éves nevelt lányával kétszer szexuális cselekményt végzett. Az egyik esetben a vádlott a bűncselekményt akkor követte el, amikor élettársa aludt, a másik esetben az élettársa távollétét használta ki.

A szexuális erőszak bűntette miatt indult ügyben hozott ítélet értelmében a férfit mellékbüntetésként 10 év közügyektől eltiltásra ítélte és végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozást, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmai, vagy befolyási viszonyban áll. A bíróság megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a szabadságvesztés büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért, valamint a minősítés megváltoztatása miatt jelentett be fellebbezést.

Van segítség! Ha szexuális erőszakot, bántalmazást követtek el önnel szemben, vagy zaklatták, hívja a NANE Egyesület bántalmazott nőknek szóló segélyvonalát a 06-80-505-101-ös telefonszámon. Az anonim módon, ingyenesen hívható szám hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között elérhető.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!