Felrobbant egy lakás konyhája egy szombathelyi társasházban, a szomszédok szerint direkt nyitották meg a gázt

2024. február 12. – 03:50

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás rázott meg szombat éjjel egy szombathelyi társasházat, amit az egyik lakó valószínűleg szándékosan okozott – írja az ATV és a Vaol. A robbanás egy földszinti lakás konyhájában történt, abból utána tűz keletkezett, amit a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk. Senki nem sérült meg.

Az eset egy társasházban történt, ahol több család él egymás mellett. Az érintett lakásban egy idős férfi él, akinek a szomszédok szerint mindenkivel rossz viszonya van.

Úgy néz ki, valaki leszerelte a konyhában a gázcsapot, a szomszédok azt feltételezik, hogy a férfi volt, aki szándékosan akarta a lakásra nyitni a gázt. A férfi a robbanást egy közeli fészerben várta ki, azután nem sokkal jött vissza a házhoz. Őt az ATV szerint a rendőrök vitték el, a Vaol szerint kórházba került.

A férfi indítékairól megoszlik a szomszédok véleménye. Az egyik beszámoló szerint a férfinak nagyon rossz viszonya van a szomszédokkal, és a ház felrobbantásával akart rajtuk bosszút állni. A másik szerint öngyilkos akart lenni, de a gáz megnyitása után megijedt, ezért menekült el a lakásából.

A szomszédok mindenesetre tartanak attól, hogy a férfi, ha visszaengedik a házba, megint veszélyes dolgokat fog csinálni. A hatóságok egyelőre vizsgálják, pontosan mi történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!