Lövöldözésről beszélt a diák, aki 15 percre bezárta tanárait egy budai iskolában

2024. február 12. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

Túszejtés nem történt, de személyi szabadság megsértése miatt folyamatban van nyomozás az egyik XII. kerületi középiskolában történtek ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján. Az MTI beszámolója szerint Csécsi Soma azt mondta, február 1-jén az egyik diák megbeszélést kezdeményezett az osztályfőnökével az iskola tanári szobájában, ám a beszélgetés végén percekig nem engedte távozni a pedagógust a helyiségből. A 19 éves fiatalt a helyszínről előállították és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt hallgatták ki, mondta.

A szóvivő az eset részleteiről elmondta, a diák úgy gondolta, hogy az osztályfőnök felvette a mobiljával a beszélgetésüket, és attól félt, hogy a felvételt „fel fogják használni ellene.” A diák kérte a tanárt, hogy mutassa meg neki, illetve törölje a felvételt. A tanár erre nem volt hajlandó, ki akart menni a teremből, de a diák „ráfogott a kilincsre”. A diák a 15 perc alatt más tanárt beengedett az irodába, ahol az iskola igazgatója és annak helyettese is jelen volt.

A fiatal a rendőrségen azt mondta, azért akart a tanárral beszélni, hogy tisztázzon egy hónapokkal korábbi félreértést, amikor a szünetben az egyik osztálytársa azt kérdezte a fiútól, hogy mit tenne, ha lenne egy lőszere. Erre ő megnevezte az egyik osztálytársát, hogy őt lőné le. Arra a kérdésre pedig, hogy mit tenne, ha három lőszere lenne, két másik osztálytársat is megnevezett a diák, illetve azt is mondta, belelőne a radiátorba, „hogy felrobbanjon az egész iskola” – mondta a szóvivő.

A nyomozás során tanúként kihallgatott diákok, a beszélgetés fültanúi azt mondták, nem keltette bennük „fenyegetettség érzetét” társuk kijelentése – mondta Csécsi Soma. A nyomozás során a fiúnál kutatást is tartottak, ahol lőfegyvert, lőszert nem találtak, de adathordozókat foglaltak le. Szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálják, hogy más vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósulhatott-e – mondta a szóvivő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!