Lángra kapott egy magyar férfi BMW-je a benzinkúton, évekkel később beperelte a gyártót

2024. február 12. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Balaton irányából Budapest felé utazott egy magyar férfi családjával közel négy évvel ezelőtt, amikor megálltak tankolni egy benzinkúton. Ekkor az autó motorja váratlanul leállt, majd felvillantak a hibajelzések, és füstölni kezdett a kocsi. „Nagy lángoszlop lövellt ki a motortérből, de szerencsére még időben ki tudtunk szállni. A kúton dolgozó férfi tucatnyi tűzoltókészüléket használt el, végül a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, de addigra már a fél kocsi megsemmisült” – magyarázta a Blikknek István, hogy mi történt.

Előzőleg, 2019-ben már járt szervizben az autójával István, mert akkoriban olvasott arról, hogy több olyan kocsi is kiégett, „amelyek motorjainak megegyezett a sorozatszáma az enyémmel” – mondta. Végül a férfi kapott egy hivatalos levelet a gyártótól, amiben felhívták a problémára a figyelmet, és kérték, vigye vissza a járművét, hogy kicseréljék az alkatrészt.

A férfi nemrég úgy döntött: pert indít a BMW Németországgal szemben. A keresetlevelet már be is adták. „Két egymástól független igazságügyi gépjárműszakértőt is felkértünk, hogy állapítsák meg a tűz keletkezésének okát. A szakemberek egyértelműen megerősítették a BMW által levélben kiküldött problémát, ami miatt az ügyfelem korábban bevitte a kocsiját átvizsgálásra” – magyarázta a Blikknek dr. Gulyás Krisztián, a férfi jogi képviselője. A per során 7,5 millió forintos kártérítést várnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!