Balog Zoltán kedden megszólal a Novák Katalin bukásához vezető kegyelmi ügyről

2024. február 12. – 20:59

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi minisztert, Balog Zoltánt a határ osztrák oldalán lévő Mosonszentandráson érte utol a 444. A református püspök oda, egy ortodox kolostorba vonult vissza imádkozni. A lapnak Balog azt ígérte, hogy kedden nyilatkozatot fog tenni a kegyelmi ügyről. Előtte egyeztet püspöktársaival a mondanivalójáról, szeretne rá rendesen felkészülni, és nem az utcán beszélni.

A lapnak azt állították nem hivatalos kormányzati források, hogy Balog közéleti szerepvállalásának és a kormányzati körökben betöltött befolyásának végét jelentheti a kegyelmi ügy miatt kirobbant botrány. Úgy tudják, Balog szervezett találkozót K. Endre felesége és Novák Katalin közt.

Vasárnap arról írtunk, hogy a Direkt36-nak és a Telexnek több egymástól független kormányzati, illetve az államfői hivatalhoz közel álló forrás azt állította, hogy a kegyelmi ügyben fontos szerepet játszott Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház vezetője, korábbi miniszter, Novák tanácsadója és régi mentora. Hivatalosan Balog a köztársasági elnök tanácsadó testületének a tagja volt. Több csatornán is kerestük Balogot, de nem értük el.

Balog minisztersége alatt, 2014-ben nevezték ki államtitkárnak Novák Katalint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!