Hárman támadtak meg egy nőt egy budapesti villamoson, az egyikük annyira fiatal, hogy nem is büntethető

2024. február 10. – 06:28

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a budapesti I. és XII. kerületi ügyészség egy fiatallal szemben, aki két társával 2022. június 14-én Zuglóban az Örs vezér tere környékén egy villamoson megtámadott egy fiatal nőt – írja az ügyészség.

A támadást vezető 14 éves fiút garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolják, vele szemben az ügyészség próbára bocsátást és a próba idejére pártfogói felügyelet elrendelését indítványozta. Egyik kiskorú lány társával két év próbaidőre történő, feltételes ügyészi felfüggesztésről döntöttek, a harmadik támadó annyira fiatal volt, hogy nem büntethető.

A vádirat szerint az elkövetők 2022. június 14-én este Zuglóban felszálltak az Örs vezér tere felé közlekedő villamosra. Azon odamentek egy fiatal nőhöz, akit szidalmazni kezdtek, és a fiú feltette a lábát a nő ülésére. A támadók közül a lány ekkor törölgetni kezdte a megtámadott nő pólójával fiútársa cipőjének talpát.

A nő ekkor megpróbált elmenekülni, de a fiú nem engedte, és ököllel úgy arcon ütötte, hogy a nő szemüvege leesett, és a szája vérezni kezdett. A nő ezután leszállt, de a támadók követni kezdték, és azt követelték tőle, hogy térdeljen le előttük. Ő továbbra is igyekezett elmenekülni, de a három támadó nem engedte, végül ellökték. Ekkor a nő megtört és letérdelt a támadói előtt. Később otthagyták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!