Mi fog esni hétvégén? Sár. Sár? Sár!

2024. február 9. – 20:45

Másolás

Vágólapra másolva

Kifejezetten enyhe és nagy nedvességtartalmú légtömeg áramlik be hozzánk hétvégén a Földközi-tenger térségéből. Nagy területen alakulhat ki eső, zápor, akár egy-egy zivatar is, írja az Időkép. Az esőfelhőkbe azonban jelentős mennyiségű szaharai por is belekerül, ami felettünk is kimosódhat és

többfelé alakulhat ki sáros eső az országban.

Szombaton sok felhő lesz felettünk, de többfelé számíthatunk átmenetileg rövid napos időszakokra is. Kezdetben a Dunától keletre több tájegységünkön eshet az eső, majd átmeneti szünet után délután, este dél felől egyre nagyobb területen várható csapadék. Élénk, erős, a nap első felében helyenként a Dunántúlon viharos lesz a délies szél. Reggel 5 és 12, napközben 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Autót mosni rossz ötlet, mert SÁR is eshet.

Vasárnap az erősen felhős, borongós időben sokfelé kell számítani esőre, záporokra, néhol az ég is megdörrenhet. Többfelé szeles lesz az idő, délkeleten akár viharos délies széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. Délutánra 9 és 19 fok közé melegszik a levegő, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket. Autót mosni rossz ötlet, mert SÁR is eshet.

Hétfőn is a felhőké lesz a főszerep, és több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, a Dunától keletre néhol egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunántúlon és a középső tájakon élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 8-16 fok várható, keleten mérhetjük a magasabb értékeket. Autót mosni rossz ötlet, mert még ekkor is eshet egy kis SÁR.

Kedden egyre nagyobb területen süthet ki hosszabb időszakokra a nap, de keleten, délkeleten még felhősebb idő várható. A Dunától keletre elszórtan zápor még kialakulhat. Az élénk, erős, helyenként viharos északnyugati szélben 8-13 fokra van kilátás napközben. Szerdán említésre méltó csapadék sehol sem valószínű, és sokfelé számíthatunk többórás napsütésre. Mérséklődik a légmozgás. Délutánra 7 és 13 fok közé melegedhet a levegő. Autót mosni? Majd meglátjuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!