Esténként még több budapesti busz lesz első ajtós

2024. február 9. – 12:18

Másolás

Vágólapra másolva

Még több járatra terjeszti ki a hétköznap esti első ajtós felszállást a BKK – jelentették be pénteken közleményükben. Február 12 hétfő estétől

  • a 31-es,
  • a 32-es,
  • a 66-os és a 66B,
  • a 97E és a 169E,
  • a 123-as és a 123A, valamint
  • a 244-es járatokon

– a hétvégékkel és ünnepnapokkal megegyezően – hétköznap esténként is csak az első ajtónál lehet felszállni.

Azokon a buszokon, amik este nyolc után indulnak a végállomásról, már az utazás megkezdése előtt ellenőrzik a járművezetők, hogy minden felszállónak van-e érvényes jegye, bérlete.

A BKK szerint az intézkedés következtében jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete, és ugyan a kezdeti időszakban megnyúlt a felszállási idő, az mára „jelentősen lerövidült”.

„Az ügyfelek rövid idő alatt hozzászoktak, hogy időben előkészítsék utazási okmányaikat, és ne álljanak meg az első ajtó közelében, hanem a járművek belső részén foglaljanak helyet.”

Persze a BKK is jól jár az intézkedéssel, hiszen így egyszerűbb kiszúrni a bliccelőket, és a menetdíj-bevételre is jótékony hatással lesz. Az első időszakban utaskoordinátorok segítik majd az utasokat.

Pénteken írtunk arról, hogy információink szerint a BKK-nál felmerült az első ajtós felszállás kiterjesztésének megszakítása. Értesüléseinket a BKK nem cáfolta, de hozzátették, hogy még nincs döntés a program kiterjesztéséről vagy annak megszakításáról. Úgy tűnik, azóta mégis született döntés.

Azonban úgy tudjuk, hogy a február 12-i fokozatban törölhetik a bevonni tervezett járatok közül a 44, 45, 99-es buszt, a további februári és márciusi ütemeket pedig teljesen törölhetik. Ez a program félbeszakítását jelentené. A BKK által közzé tett listán ezek a járatok valóban nem szerepelnek.

A BKK 2022-ben és 2023-ban vezette be az egész busz- és trolihálózatra az első ajtós felszállási rendet – de csak a hétvégi időszakra és ünnepnapokra. A 2024 januári döntés arról szólt, hogy ezt az időszakot terjesztik ki fokozatosan a hétköznap esti időszakra is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!