Megfelezték a Schadl-ügy néhány végrehajtójának pénzbüntetését, részletekben is fizethetnek

2024. február 8. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán döntés született azokról a vádlottakról, akik bűnösnek vallották magukat a Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és Schadl György volt végrehajtó elnök főszereplésével zajló büntetőügyben, írja a 24.hu.

A huszonkét vádlottat közül tízen ismerték be bűnösségüket, most több végrehajtót és néhány olyan vádlottat ítélet el jogerősen a bíróság, akik fellebbeztek az elsőfokú ítélet ellen. Az említett tíz vádlott közt van az a hat önálló bírósági végrehajtó, akik beismerték, hogy kinevezésükért cserébe fizettek Schadl Györgynek, a végrehajtók elnökének.

A most elítélt vádlottak felfüggesztett börtönbüntetést kaptak első fokon, ám többen fellebbeztek. A beismerő vallomást tett végrehajtók ellen hivatali vesztegetés volt a vád,

  • 3, illetve 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték őket, továbbá
  • ötmillió forint pénzbüntetésre, valamint
  • öt évre eltiltották őket a végrehajtói foglalkozástól.

Csütörtökön tovább enyhítettek az ítéleten,

így többeknek csak 2,5 milliót kell fizetniük az 5 helyett, azt is rendezhetik részletekben.

A bíró indoklása szerint ugyanis van olyan egykori végrehajtó, aki regisztrált álláskereső, valamint egyikük esetében sem volt szó az átlaghoz képest eltérő vagyoni helyzetről. A per, amelynek részleteiről sokat írtunk, áprilisban folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!