Engem ugyan el nem kaptok – gondolta a 30 kilométeren keresztül 140-nel menekülő sofőr, de tévedett

2024. február 8. – 07:03

Másolás

Vágólapra másolva

Pécsi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki mintegy 30 kilométeren keresztül menekült gépkocsijával a rendőrök elől.

A vád szerint a férfit 2023 szeptemberében Pécsett igazoltatták angol honosságú gépkocsijával. Az igazoltatás során kiderült néhány bibi:

  • az autón nem volt kötelező biztosítás, és
  • a műszakija is lejárt már évekkel korábban.

Az igazoltatást követően a vádlott gyalogosan távozott a helyszínről, a gépkocsiját egy áruház parkolójában hagyta. De csak egy rövid ideig vált meg az autótól, fél órával később azonban a korábban intézkedő járőrök azt vették észre, hogy a férfi ismét vezeti a gépkocsit. Utána is mentek, hogy intézkedjenek vele szemben.

Na jó, egy napra legyen elég egy igazoltatás, gondolta a férfi, majd a gázra taposott,

még Pécs belterületén nagy sebességgel menekülni kezdett a rendőrök elől. A vádlott ezután több mint 30 kilométeren keresztül 140-150 km/órás sebességgel száguldott a rendőrök elől, melynek során számos közlekedési szabályt sértett.

Így többek között

  • a közlekedési jelzőlámpa piros fényjelzése ellenére hajtott be egy kereszteződésbe,
  • a záróvonalat több alkalommal átlépte, illetve
  • előzések során a szembejövő gépkocsikat fékezésre, lehúzódásra kényszerítette.

Ám semmi nem tart örökké, egy Szigetvárhoz közeli szőlőhegyen a sáros útszakaszon elakadt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog menekült el a helyszínről.

A vádlott közlekedési szabályszegésével közvetlen veszélynek tette ki számos, a közlekedésben részt vevő gépkocsiban utazó személyek testi épségét. A vádlott cselekménye a közúti veszélyeztetés bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!