Tökéletes videó: kiütötte a kisbusszal a vasúti sorompót, megállt az átjáró közepén, aztán jött a vonat

2024. február 7. – 18:00

Másolás

Vágólapra másolva

Nekiment egy vasúti átjáró sorompójának egy kisteherautó, február hetedikén szerdán Nemeskeresztúron. A jármű ezzel kiütötte a sorompó rúdját. A sofőr ezt észrevette, és olyan lépésekre szánta el magát, amelyek eredményeképp létrejött az, amit a MÁV „az élet oktatófilmjének” nevezett el. Történetesen ez:

A videó magáért beszél, MÁV is csak annyit jegyez meg vele kapcsolatban, hogy a hálózatukon idén eddig kétszer annyi baleset történt, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Ezeket a baleseteket szinte mindig a közlekedők figyelmetlensége okozza, a legtöbben a KRESZ szabályait megszegve próbálnak meg átkelni a vasúti átjárókon. A MÁV arról ír, hogy:

  • A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni.
  • Biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad tilos jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad.
  • A vasúti átjárón folyamatosan, azaz megállás nélkül, legalább 5 km/órás átlagsebességgel szabad áthaladni.
  • Vasúti átjáróban és közvetlenül a vasúti átjáró előtt tilos előzni.
  • A vasúti átjáróba csak akkor hajtsunk be járművünkkel, ha abból a kihaladás is biztonságosan megvalósítható (kocsisor mögé ne zárkózzunk fel az átjáróban)!

A vasúti átjáróknál való szabálytalankodással egyébként nemcsak magukat veszélyeztetik a közlekedőket, de a balesetekkel a vonatokon utazóknak is késést okoznak. Szóval, ha sokat késik a vonat, nem muszáj a MÁV-ot hibáztatni, lehet nyugodtan a videón látható sofőrt és társait is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!