A jegyző és az anyakönyvvezető mutyizott a választási jutalmakkal egy Zala megyei faluban

2024. február 7. – 16:31

Másolás

Vágólapra másolva

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást azzal a jegyzővel és anyakönyvvezetővel szemben, akik a megalapozott gyanú szerint összejátszottak az önkormányzati választások lebonyolítása után járó jutalmak elosztásában – írja a police.hu. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint két nőről van szó, akik egy Zala megyei falu önkormányzatánál dolgoztak.

A jegyző a rendőrség szerint még 2022 tavaszán egyezett meg az anyakönyvvezetővel abban, hogy magasabb jutalomban fogja részesíteni az önkormányzati választáson végzett munkájáért, de az jutalom nagy részét vissza kellett utalni cserébe a jegyzőnek. A jegyző részletes beismerő vallomást tett és megtérítette a kárt, az anyakönyvvezető azt mondta, felettese utasítására tette, amit tett.

A 45 éves jegyzőt vesztegetés elfogadása, alkalmazottját pedig vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök. Az ügy dokumentációját az ügyészségnek továbbították, így hamarosan vádat is emelhetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!