14-szer szúrta meg exbarátnőjét egy férfi a nő gyerekének szeme láttára

2024. február 7. – 18:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék február 7-én előkészítő ülést tartott egy férfi ügyében, aki 14-szer szúrta meg volt párját, amit a párja gyereke is végig nézett – áll a törvényszék közleményében.

A vádirat szerint a férfi sokszor ivott, ami miatt megromlott kapcsolata a párjával. A férfi nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy a nő szakított vele, ezért kitervelte, hogy megöli a nőt és saját magát is, ha nem jönnek össze újra. 2022. október 7-én elhatározta, hogy véghez viszi a kitervelt bosszút, ezért ittas állapotban megjelent nő lakásánál, egy 13 cm hosszú késsel. A lakásnál tartózkodott a nő egy másik exbarátja is, aki szintén a nőhöz érkezett, hogy láthassa a közös gyereküket.

Amikor a nő a gyerekkel kilépett a lakásból, a férfi elővette a kést, amivel 14-szer szúrta meg a nőt. Az exbarát ekkor dulakodni kezdett a késes támadóval, a nő és gyerek pedig ház belső udvarára menekült. A férfi azonban követte őket, majd fojtogatni kezdte a nőt, és megfenyegette, hogy megöli. A férfit végül a nő exbarátjánák és a járókelőknek sikerült megfékeznie. A nő 8 napon túl – közvetetten életveszélyes – és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket is szenvedett.

A férfit emberölés bűntettének kísérletével vádolják. Az előkészítő ülésen nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A tárgyaláson a bíróság kihallgatta a férfit és nőt is. A bizonyítási eljárás február 9-én tanúk és szakértő meghallgatásával folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!