12 éve wellnesst ígértek a tulajdonosoknak, azóta várnak a használatbavételi engedélyre

2024. február 5. – 22:40

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest XIII. kerületében a Reiter Ferenc utca egyik társasháza jogilag nem létezik, a lakók több mint tíz éve úgy élnek ott, hogy nincs használatbavételi engedélye a háznak – derül ki az RTL Fókusz című műsorából.

Az egyik lakó szerint a lakásokat 12 éve úgy hirdették meg, hogy a házban portaszolgálat lesz, két lift épül, a tetőn étterem és jakuzzi várja őket. Akkor körülbelül ötmillió forinttól árulták a lakásokat, a wellness mellett garantáltan alacsony közös költség is szerepelt az ajánlatban.

Végül a két lift közül az egyik engedély nélkül üzemelt, aztán elromlott, a másik lift nem is működött. A ház állapota leromlott, az épület kezd megsüllyedni, az elektromos hálózatot újra kellene építeni.

Bár a lakások elkészültek, az építtető nem kérte meg a használatbavételi engedélyt, a lakóknak mégis megengedte, hogy beköltözzenek.

„Tehát a tulajdonosoknak nem lakásuk van, hanem egy négyzetük egy üres telken” – mondta Hegedűs Dániel ügyvéd, akit 2022-ben kértek fel a lakók, hogy képviselje az érdekeiket.

Az építési hatóság június 18-ig adott határidőt arra, hogy a ház építtetője teljesítse a feltételeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!