Egy hatéves kislány fejére esett a mászóka, a polgármester tagadja bűnösségét

2024. február 5. – 20:15

Másolás

Vágólapra másolva

2019-ben egy hatéves kislány meghalt a Heves megyei Csányban, amikor az óvodában a fejére esett a mászóka. Az ügyben csak most indul el a tárgyalás az előkészítő üléssel, az ügyészség szerint a település akkori polgármestere és az óvoda vezetője is felelős.

Az RTL híradója ott volt az előkészítő tárgyaláson. Itt az ügyészség ismertette, hogy az óvoda mászókájáról a baleset előtt nyolc évvel megállapította egy vizsgálat, hogy az balesetveszélyes, az óvodát fenntartó önkormányzat viszont nem lépett az ügyben. Ezek után 2019-ben a játék összeomlott három óvodás súlya alatt, egyikük pedig bele is halt a balesetbe. Az akkori polgármestert halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják. Az ügyészség szerint arról, hogy a mászóka balesetveszélyes, az óvoda vezetője is tudott.

A polgármester védője az RTL híradójának annyit mondott, a tárgyalás során bizonyítani fogják, hogy ügyfelét nem terheli jogi felelősség. A volt polgármester és intézményvezető az előkészítő tárgyaláson ártatlannak vallották magukat. A kislány édesapja az RTL-nek azt mondta, azóta sem tudták feldolgozni a tragédiát, és addig nem is fogják, amíg a bűnösök nem kapják meg méltó büntetésüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!