Odakinn meleg van, de viharos szél fúj

2024. február 5. – 07:57

Másolás

Vágólapra másolva

Az Időkép előrejelzése alapján azok is megtudhatják, mi zajlik odakinn, akik ki sem dugják a héten az orrukat a szobából.

Elindult a pollenszezon,

a mogyoró pollenszemei már most közepes szinten vannak jelen a levegőben, de az éger, a ciprusfélék, valamint a gombák pollenszemei is megjelentek. A pollenterhelés a következő napokban valamelyest fokozódhat az enyhe időjárás hatására. De nézzük is a hetet röviden és hosszabban is!

Hétfő: felhők, kis eső, viharos szél, akár 17 fok!
Hétfőn gyakran takarják felhők a napot, több napsütésre a déli tájakon számíthatunk. Kezdetben északon helyenként kisebb eső is kialakulhat. A délnyugati tájak kivételével sokfelé erős, viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Napközben kora tavaszias időben lesz részünk, 11 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Kedd: napsütés, erős szél, akár 17 fok!
Kedden már naposabb időre van kilátás, elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. A nyugati-délnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz. Reggelre a kevésbé szeles délnyugati tájakon foltokban pára, köd képződhet. Folytatódik a kora tavaszi idő, a csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Szerda: viharos szél, de semmi eső, akár 16 fok!
Szerdán naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Esni sehol sem fog. Továbbra is sokfelé élénk, erős, néhol viharos lesz a délnyugati szél. Napközben 11 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök-péntek: napsütés, felhők, szél, akár 18 fok!
Csütörtökön többfelé kisüthet a nap hosszabb időszakokra, viszont pénteken országszerte sok felhő lesz felettünk. Általában száraz időben lesz részünk, csak néhol fordulhat elő átmenetileg kisebb eső. Folytatódik a szeles idő. Csütörtökön 8–16, pénteken 10–18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!