Több mint negyedmillió forintot adott át egy idegennek, mert azt hitte, az ő testvérének kocsijában tett kárt

2024. február 2. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Átverés áldozata lett egy férfi, aki több mint negyedmillió forintot adott át egy idegennek, mert azt hitte, az ő testvérének kocsijában tett kárt, írja a Police.hu

Az eset még tavaly szeptemberben történt Orosházán. Egy parkolóban egy férfi kocsijával meghúzta a mellette álló autót. Még ki sem szállt, egy idegen már kopogott is az ablakán, és azt mondta neki, hogy a testvére kocsijában okozott kárt. Ráadásul az autót nemrég vették és nagyon drága lesz megcsináltatni. A hibázó autós rögtön felajánlotta, hogy a biztosítóján keresztül rendezi a javítás költségét. Azonban az idegen férfi ragaszkodott hozzá, hogy készpénzben fizesse ki a kárt. Végül 270 ezer forintot csalt ki a sofőrtől.

A csaló egy közösségi oldal segítségével bukott le: ugyanis a károkozó autós felesége látta, hogy a sérült kocsi tulajdonosa keresi azt, aki meghúzta a kocsiját. A férfi azonnal jelentkezett a valódi károsultnál és feljelentést tett a rendőrségen. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei kiderítették, hogy kinek fizetett és a 40 éves orosházi férfi ellen csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

A történtek rendőrségi vizsgálata befejeződött, az ügy iratait a nyomozók vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!