Cser-Palkovics: A Fülöp-szigeteki munkavállalók érkezése több társadalmi kérdést is felvethet

2024. február 2. – 03:04

Másolás

Vágólapra másolva

Székesfehérvár polgármestere arról beszélt, hogy a Fülöp-szigeteki munkavállalók érkezése számos társadalmi kérdést felvethet, de Cser-Palkovics András szerint a város kapuja minden odaérkező előtt nyitva áll – számolt be a Feol.hu.

A polgármester a régió gazdasági fejlődéséről beszélgetett Berta Péterrel, a WHC vezérigazgatójával a HR Festen. Cser-Palkovics a munkaerőpiaccal kapcsolatban elmondta, hogy nagyon fontos a jó munkahely és a jó egzisztencia, de ezt a fiatalok a mai világban már nagyon sok helyen el tudják érni, mert sokkal rugalmasabbak, mint például a korábbi generációk. Szerinte fontos, hogy milyen környezet veszi körbe a fiatalokat, ez is meghatározza majd, hogy hol fognak élni.

A munkaerővel kapcsolatban kitértek a külföldi munkavállalókra is: az utóbbi időben több Fülöp-szigeteki munkavállaló érkezett Székesfehérvárra is.

A polgármester szerint odaérkezésük számos társadalmi kérdést felvethet, de ahogy Székesfehérvár címerén is áll: a város kapuja minden ideérkező előtt nyitva áll.

Cser-Palkovics elmondta, hogy a településen már a háború előtt is sok volt az ukrán vendégmunkás, ők nem a konfliktus miatt érkeztek. Számuk azért növekedhetett meg az utóbbi időszakban, mert a háború miatt további családtagok, rokonok és barátok érkeztek hozzájuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!