Elesett és lebénult egy ittas férfi Szigetszentmiklóson, de a kiérkező mentő nem vitte kórházba

2024. február 1. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy mentőápoló ellen, aki ellátás helyett otthonába szállított egy eséstől lebénult férfit, majd papíron már azt jelentette, hogy nem is találták meg a kivonuláskor.

A vádirat szerint 2022. szeptember 18-án hajnalban, egy szigetszentmiklósi HÉV-állomáshoz riasztották a mentőket, mivel a peronon egy férfi feküdt, és nem tudott felállni. A mentő kiérkezése után az ápoló megpróbálta felállítani az ekkor már más személyek által egy padra ültetett ittas sértettet, de nem járt eredménnyel. Ekkor az ápoló úgy döntött, hogy a sértettet nem szállítják kórházba további vizsgálatok céljából, hanem otthonába viszik.

Miután a férfit hazaszállították, közölték az édesanyjával, hogy zsibbad a lába, valamint nagyon fáznak a végtagjai, ha ezek a tünetei nem enyhülnek, hívjon hozzá újfent mentőt, majd elmentek.

A mentős ezt követően a kivonulásukat már úgy dokumentálta, hogy amire a HÉV-állomásra kiérkeztek, az ismeretlennek megjelölt személy már onnan eltávozott, így nem volt kit ellátniuk.

Mivel a férfi fájdalmai nem enyhültek, édesanyja mentőt hívott, majd kórházba szállították, ahol megműtötték és mélyaltatásba helyezték. Mint kiderült, a HÉV-állomáson történt esése következtében a sértett két csigolyája is eltört, továbbá gerincvelője is súlyosan sérült, ennek következtében alsó testfele már az állomáson teljesen lebénult. Később, a műtét utáni kórházi kezelése során a férfi elhunyt, de az már nem vezethető vissza a mentős szabályszegésére.

Mivel az ápoló nem a szakmai szabályoknak megfelelően látta el a sérült férfit, és szabálysértése alkalmas volt a sértett közvetlen veszélyeztetésére, ezért az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!