Pécsi kollégium vécéjében szülte meg a 15 éves lány az újszülöttjét, aki aztán meghalt

2024. február 1. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölés gyanúja miatt letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt a 15 éves lányt, aki kedden hajnalban egy pécsi kollégium mosdójában hozta világra gyerekét – közölte a Pécsi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel. A bíróság a közleményében azt írta, hogy a gyanúsított egy pécsi gimnázium tanulója. A kollégiumban lakó diáklánynak kedden hajnalban erős fájdalmai voltak, görcsölt és vérzett.

Segítséget kért a szobatársától, de a vérzést nem sikerült elállítani, majd miután a szobatársa a mosdóba kísérte, a gyanúsított a vécébe bezárkózva „a kagylóba szülte meg a nagy valószínűséggel élve született fiú gyermekét” – közölte a törvényszék.

A szülésről a fiatal lány szobatársa értesítette a kollégiumi nevelőt, aki hívta a mentőket, de az újszülött életét már nem sikerült megmenteni. A gyermek halálának közvetlen oka a koraszülöttségből adódó tüdőéretlenség volt.

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a lány letartóztatását tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt. Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, míg a gyanúsított, a védője és a törvényes képviselője enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentettek be fellebbezést, ezért a határozat nem végleges.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!