Élve találtak rá az erdőben a Farkasemberként ismertté vált Horkai Zoltán egyik szarvasára

2024. január 31. – 07:57

Másolás

Vágólapra másolva

Mégis életben van az a szarvas, amely a világhírű állatmentő, a róla készült Discovery Channel-es tévésorozat miatt Farkasemberként ismert Horkai Zoltán gödöllői telkéről tűnt el – derült ki a Blikk cikkéből. A fejleményekről az eredeti facebookos segítségkérés frissítéséből értesültek. Ebből először annyit lehetett tudni, hogy ismeretlenek bemásztak Horkaiék gödöllői telkére, és lelőttek két szelíd szarvasbikát. Az egyik szarvas tetemét is magukkal vitték, míg a másikat, Ödönt hátrahagyták. A gazdái szerint azért, mert sokat szenvedve megpróbált elbújni a gyilkosai elől. A rendőrség nyomozást is elrendelt az ügyben.

A frissítésben kedden délután már azt írták, hogy a másik, elraboltnak hitt szarvasbikát megtalálták az erdőben: „kimenekült az erdőbe, amikor társa haláltusáját vívta….nagyon örülünk, hogy legalább ő életben maradt és próbáljuk hazahozni, de nagyon ijedt és sokkos az állapota ….”.

Horkai évtizedek óta a nemzetközi filmvilág egyik ismert idomárja, a farkasai, medvéi és szarvasai jó pár hollywoodi és más produkcióban feltűntek. Az ő gímszarvasai – Góliát és Picur – szerepeltek Enyedi Ildikó világsikerű, berlini Arany Medvét nyert és Oscarra jelölt filmjében, a Testről és lélekről-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!