Volt férje zaklatta és verte, ezért meg akarta öletni, de a rendőrség elkapta a kaposvári nőt

2024. január 31. – 07:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki 500 ezer forintot fizetett volna volt férje megöléséért.

A vádlott négy éve vált el férjétől, akivel a viszonya a válást követően feszült maradt, mivel a férfi különélésük után is zaklatta és bántalmazta a nőt. A nő tavaly év elején határozta el, hogy felbérel valakit a férfi meggyilkolására, így jutott el egy ismerőse közvetítésével ahhoz a személyhez, aki vállalta a megbízást.

A nő a tervezett gyilkosság megbízottjával az egyik kaposvári temetőben találkozott először tavaly februárban, akinek megadta a volt férje azonosításához szükséges adatokat, valamint fotót is mutatott róla.

Megállapodásuk szerint a nőnek 250 ezer forintot kellett volna előlegként fizetnie, de a legközelebbi találkozón csak 150 ezer forintot tudott adni a megbízottnak, ezért megegyeztek abban, hogy a fennmaradó 100 ezer forintot másnap kapja meg a temetőben. A nőt azonban a temetőnél másnap már a rendőrség várta.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló nővel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!