Eljárás indul a taxis ellen, aki kisajátított és átalakított magának egy parkolót Erzsébetvárosban

2024. január 31. – 23:15

Másolás

Vágólapra másolva

Kisajátított magának egy parkolóhelyet egy taxis Erzsébetvárosban, most eljárás indul ellene – írja az Rtl.hu.

Az elmúlt napokban több közösségi média platformon is feltűntek azok a fotók, amelyeken egy taxis fokozatos térfoglalása látható. Először még csak a parkolót foglalta be, majd kitett egy „várakozni tilos” táblát, aztán áramot is kivezetett magának a járdán keresztül egy kábelcsatornával. Az installációt a parkolási hely zölddel való átfestésével próbálta végleg elbitorolni.

A kerületi rendészeknek sikerült azonosítaniuk a kocsi tulajdonosát, de egyelőre nem tudták vele felvenni a kapcsolatot – közölte az Rtl.hu megkeresésére az erzsébetvárosi sajtóosztály. Így is eljárás indult ellene, figyelmeztetést vagy pénzbüntetést is kaphat.

Kiderült, hogy a Dohány utcában is történt hasonló, szintén járdásra lefektetett kábelcsatornás megoldással akartak kocsit tölteni. A kerületi sajtóosztály megjegyezte, hogy ezeket a szabálysértéseket semmi sem indokolja, a VII. kerületben ugyanis vannak elektromos autók töltésére kijelölt parkolók. Ráadásul a kábelek járdán való átvezetése balesetveszélyes.

A történetre a Főtaxi is reagált: szerintük az érintett kocsi nem sajátította ki a területet, és van várakozási engedélye. Emellett szerintük a képek tanúságával ellentétben nem lett zöldre festve a parkolást kijelölő sáv sem. A közleményükben azt írják, hogy taxis „hivatalos közgyűlési határozattal rendelkezik” ahhoz, hogy kiépítse az aljzatot, és az erre használt kábel sem tűzveszélyes – bár azt nem pontosították, hogy milyen közgyűlés szavazott bizalmat a kültéri áramellátásnak.

„Amennyiben szabálytalanság gyanúja merül fel, a cég Etikai Bizottsága kivizsgálja az esetet, és ha a szabálytalanság beigazolódik, akkor a cég a mindenkori Üzletszabályzat szerint szankcionálja a taxis partnert” – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!