Felborult a terepjáróval a csapatépítőn az ittas sofőr, kollégái súlyos sérüléseket szenvedtek

2024. január 31. – 09:56

Másolás

Vágólapra másolva

Tárgyalás mellőzésével 800 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és 1 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki még másfél éve, 2022 júniusában egy csapatépítő rendezvény résztvevőjeként felborult egy kipróbálásra átadott terepjáróval ittasan, és emiatt kollégái sérüléseket szenvedtek.

A Debreceni Törvényszék beszámolója szerint a rendezvény során lehetőség nyílt egy füves, közforgalom elől el nem zárt területén egy forgalomból kivont, rendszám nélküli, két személy szállítására alkalmas, kis méretű terepjáró használatára.

A résztvevők a járművel a nedves, vizes felületű, egyenetlen, felázott talajú füves területen megtehettek egy kört. Az ügyben érintett férfi a korábbi alkoholfogyasztása ellenére vállalkozott a jármű vezetésére. Az autó utasterében a jobb első ülésre egy kolléganője ült be, míg a jármű hátsó platóján a férfi három kolléganője utazott állva, miközben a ponyvatartóba kapaszkodtak.

Fotó: Debreceni Törvényszék
Fotó: Debreceni Törvényszék

A férfi a vezetéskor – ittasságából is eredően – figyelmen kívül hagyta a kocsi menettulajdonságait, az utasok elhelyezkedését, továbbá a jármű sebességét nem a terep- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért az autó a füves területen megcsúszott, majd felborult. A platón utazók a földre estek, egyikük pedig a jármű alá szorult.

A platón álló utasok közül ketten súlyos, egyikük könnyű sérüléseket szenvedtek, míg a férfi autóban utazó kolléganője szintén könnyű sérülést szenvedett. A férfi a baleset során szintén nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A 2024. január 15-én meghozott büntetővégzés még nem emelkedett jogerőre, írta a törvényszék.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!