Hét gyereket vittek kórházba egy budaörsi iskolából

2024. január 31. – 11:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjából derült ki, hogy egy budaörsi általános iskolából hét gyereket vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával.

Mint a mentők oldala írja, az iskola egyik osztályának több diákja jelezte a szerdai délelőtti tanítás alatt, hogy nem érzi jól magát. A 10 év körüli gyerekek hányingerre és szédülésre panaszkodtak, így az iskola kihívta a mentőket.

A mentők hét mentőegységgel perceken belül helyszínre értek, ahol az életmentők táskáján megszólalt a szén-monoxid-jelző, ami egyértelművé tette a panaszok okát.

A mentők a társszervek segítségét kérték, akik azonnal kiürítették az iskolát, majd a mentősök megkezdték a diákok ellátását. A mentők végül hét gyereket szállítottak szén-monoxid-mérgezés gyanújával, stabil állapotban kórházba.

A Telex a Pest vármegyei katasztrófavédelemtől megtudta, hogy az Ifjúság utcai iskolában történt az eset, ahol 495 gyerek és 48 dolgozó a tornacsarnokban tartózkodik jelenleg, amíg folynak a vizsgálatok. A kiérkező tűzoltók nem tudtak értékelhető szén-monoxid-szintet mérni, így egyelőre nem tudják, hogy mi történt az érintett tanteremben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!