Ecstasykat, kokaint, marihuánát is találtak a rendőrök hat kábítószer-kereskedőnél

2024. január 29. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

Még 2023 decemberében csapott le a rendőrség holland alapanyagokból Magyarországon előállított kábítószerekkel kereskedő bűnbandára. Alig több mint egy hónap elteltével újabb hat gyanúsítottal bővült a kör, összesen már nyolcan vannak letartóztatásban, ugyanis az NNI szervezett bűnözés elleni nyomozói tovább folytatták a felderítést, és azonosították a bűnbandával kapcsolatban álló további személyeket is, írja a Police.hu.

A rendőrök végül öt férfit és egy nőt fogtak el 2024. január 24-én hajnalban, majd mindegyiküket gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem miatt. Az akcióban összesen 59 rendőr vett részt, és a hatóságok Budapesten, Dunavarsányban és Székesfehérváron tartottak kutatásokat. A hét helyszínen többfajta drogot – köztük marihuánát, kokaint, hasisgyantát és 1100 db ecstasytablettát –, valamint a kábítószerek előállításához és porciózásához használatos, droggal szennyezett eszközöket – mérlegeket, vákuumos nejlontasakokat, mérőedényeket – foglaltak le. A vagyonvisszaszerzési eljárás keretében lefoglaltak még készpénzt és két nagy értékű autót is.

A most elfogott hat ember a gyanú szerint részt vett a korábban elfogott csapat és társai által Hollandiából Magyarországra behozott jelentős mennyiségű kábítószer feldolgozásában és továbbértékesítésében. Az NNI Bűnszervezetek Elleni Osztályának nyomozói a gyanúsítottak közül egy 37, egy 34 és egy 25 éves férfit bűnügyi őrizetbe vettek, akik közül kettőt a bíróság letartóztatott, egyet pedig bűnügyi felügyelet alá helyezett. Az ügyben a gyanúsítottak száma már összesen tizennégy, akik közül nyolcan letartóztatásban vannak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!