Így választanak a megyék – új sorozat indul a Telexen

Legfontosabb

2024. január 25. – 18:10

Így választanak a megyék – új sorozat indul a Telexen
Illusztráció: Török Virág / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Új sorozatot indít a Telex és a Választási Földrajz. A június 9-i kettős választáshoz közeledve péntektől minden héten újabb megyét mutatunk be. Megmutatjuk a legutóbbi önkormányzati és országgyűlési választások eredményeit, a fontosabb településeket, az ellenzék esélyeit, hiányosságait vagy erősségeit, a Fidesz dominanciáját, a lakosság összetételét, a településszerkezetet. Írunk a megye jellegzetességeiről, de szó lesz az onnan származó híres politikusokról és egyéb közéleti szereplőkről, az utóbbi időben meghatározó történésekről is.

A célunk ezzel az, hogy elemzői eszköztár segítségével, olvasmányos formában mutassuk be Magyarország egészét. Mindezzel azt is hangsúlyozni szeretnénk, milyen nagy jelentősége van a Budapesten kívüli Magyarországnak.

Sorozatunk első részében Csongrád-Csanád vármegyével foglalkozunk majd, ahol az utóbbi időben fontos események történtek: itt fog megépülni Magyarország egyik legnagyobb beruházása, a kínai BYD elektromosautó-gyára, de izgalmas politikai történések zajlanak Szeged mellett Hódmezővásárhelyen és más településeken is. Lehet, hogy meg fognak lepődni, de holnapi cikkünkben még arról is olvashatnak, milyen hatása van az egyes talajtípusoknak a választói magatartásra.

A fővárossal és azon belül is a legnagyobb közvetlen legitimitással rendelkező közjogi pozícióval, a főpolgármesterrel sorozatunk legvégén, a június 9-i választás előtti pénteken foglalkozunk majd.

A Telexnél azért dolgozunk, hogy olvasóink minél átfogóbb képet kapjanak a mai Magyarországról. Június 9-én szavazunk az önkormányzatok összetételéről és az európai parlamenti képviselőkről. A mi feladatunk most az, hogy a felelős választáshoz minél több információval lássuk el olvasóinkat. A Telexen ezért folyamatosan friss híreket, helyi tudósításokat, elemzéseket, riportokat, közvélemény-kutatási adatokat közlünk. Hamarosan elindul választási aloldalunk is, ami jobban segíti majd a tájékozódást ebben a témában. Nálunk mindent meg fog találni, ami a választáshoz kell.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!