Követni kezdett, a bokrokba rángatott és megerőszakolt egy 17 éves lányt Budán, tíz év után most ítélték el

2024. január 25. – 05:17

Másolás

Vágólapra másolva

Első fokon öt év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte azt a 42 éves férfit, aki több mint tíz évvel ezelőtt, 2013-ban erőszakolt meg egy egy hazafelé sétáló 17 éves lányt – írja az ügyészség. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. Az RTL szerint a férfit tíz évig hiába keresték, de tavaly egy DNS-vizsgálat alapján találták meg.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfival szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A vádirat szerint a férfi 2013. július 29-én, éjjel, a II. kerületben figyelt fel a buszról leszálló, hazafelé tartó 17 éves lányra, akit követett. Amikor a férfi utolérte a fiatal lányt, mellé lépett, egy hirtelen mozdulattal kitépte a kezéből a telefonját, majd rátámadt, ennek során lefogta a lány karjait, és befogta a száját, majd a vállára emelte és akarata ellenére egy közeli bokros területre vitte. A sértett próbált védekezni, ütlegelte a vádlott hátát és segítségért kiabált.

A bokros területen a támadó a sértettet a földre kényszerítette, az orrát és száját is befogta, ezért a megfélemlített, levegő után kapkodó lány egy kis idő múlva felhagyott az ellenállással. A vádlott a kiskorú sértettet ezután megerőszakolta, majd kivette a sértett táskájából lakcímkártyáját, megnézte, hogy hol lakik, majd annyit mondott, hogy ne jelentse fel. A lány ezután, egy alkalmas helyzetben ott hagyta a férfit és hazamenekült, onnan az édesanyja hívta a rendőrséget.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság az elkövetőt vád szerint bűnösnek mondta ki, és 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védő felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!