Hamis szerződésekkel szereztek meg budapesti és balatoni házakat csalók, akiknek kiszivárogtatták a tulajok adatait

2024. január 25. – 03:47

Másolás

Vágólapra másolva

Három ingatlancsalót fogott el a rendőrség, akik 19 sértettnek összesen 500 millió forint kárt okoztak – írta meg a Police.hu. A bűnözők budapesti és balatoni ingatlanokat szereztek meg hamis ajándékozási és adásvételi szerződésekkel.

Az egyik károsult ügyvédje kezdeményezte először a nyomozást még 2022 tavaszán a veszprémi rendőrségen. A nyomozók hamar rájöttek, hogy egy kiterjedt kapcsolatrendszerű, budapesti csoport áll az ingatlancsalások mögött.

Hamis adásvételi és ajándékozási szerződésekkel szereztek meg olyan budapesti és Balaton-parti ingatlanokat, amelyeknek többsége végrehajtással volt terhelve, a tulajdonosa külföldön élt vagy már meghalt. A valós tulajdonosok szerződéshez szükséges adatait olyan emberektől kapták meg, akik munkájuk miatt ráláttak ezekre a nyilvántartásokra. Miután megszerezték az ingatlanokat, rövid időn belül újra eladták azokat, az így szerzett pénzt pedig elosztották egymást között.

A veszprémi rendőrök eddig 15 embert vettek őrizetbe az ügyben, legutóbb egy 33 és egy 42 éves férfit, valamint egy 48 éves nőt fogtak el, akiknek a letartóztatását is kezdeményezték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!