Lábassal vert, majd a fagyos udvaron hagyott meghalni egy idős férfit egy mélykúti nő

2024. január 24. – 04:30

Másolás

Vágólapra másolva

Minősített emberölés és kifosztás miatt vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy nővel szemben, aki szerintük egy lábassal súlyosan bántalmazta, majd a fagyos udvaron hagyta egy idős ismerősét – írja honlapjuk. A nő elvette az áldozat pénztárcáját, az idős férfi három nappal később a támadás következtében meghalt.

A vádirat szerint a mélykúti nő évek óta ismerte és élősködő jelleggel, napi rendszerességgel látogatta a szerény körülmények között élő idős férfit. Tudta róla, hogy nehezen mozgatja a karját, ezért a koránál és fizikai állapotánál fogva nem tud megfelelően védekezni.

A nő 2023. február 10-én, este felkereste az idős férfit, akivel szóváltásba keveredtek. A hálószobában a nő lábassal rátámadt a férfira, majd a menekülő fejét legalább tízszer megütötte. Ezután, kihasználva a férfi magatehetetlen állapotát, elvette a pénztárcáját, majd őt a fagyos udvaron hagyva elment a helyszínről.

A gyilkosság helyszíne – Fotó: ügyészség A gyilkosság helyszíne – Fotó: ügyészség
A gyilkosság helyszíne – Fotó: ügyészség
A gyilkosság helyszíne – Fotó: ügyészség

Azzal, hogy a kitartó, kíméletlen bántalmazást követően a hiányos öltözetű férfit magára hagyta, a nő az átlagost meghaladó, elhúzódó szenvedést okozott neki az ügyészség szerint. Ők ezért különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntettével vádolják.

Vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozták azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A letartóztatásban lévő nő bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!