Meztelenre vetkőzött és az oltárról mutogatta magát egy külföldi a Szent István Bazilikában

2024. január 23. – 21:50

Másolás

Vágólapra másolva

Meztelenre vetkőzött és felmászott a budapesti Szent István Bazilika oltárára egy férfi hétfőn – írja a hirado.hu. Az esetről készült videón jól látszik, hogy a férfi magabiztosan áll az oltáron, testét mutogatja, miközben ketten megközelítik. Ők arra próbálták meg rávenni, hogy másszon le onnan, de nem engedelmeskedett a felszólításnak.

Fotó: hirado.hu
Fotó: hirado.hu

A bazilika tájékoztatása – amelyet a Magyar Kurír közölt – szerint a férfi külföldi volt és zavartnak tűnt, mivel felszólításra sem hagyta abba a meztelenkedést, a rendőrség vezette el. Az eset miatt a bazilikát egy időre le kellett zárni, de az esti miséket már meg tudták tartani.

A rendőrség tájékoztatása szerint „a férfit a rendőrök előállították, és garázdaság vétség, illetve kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit kihallgatását követően őrizetbe vették.”

Az Index szerint nem ez volt az első eset, amikor próbálkozott. Vasárnap már megpróbált bejutni a bazilikába, de akkor rövidnadrágban volt, ezért nem engedték neki. Hétfőn állítólag ugyanígy próbálkozott, és amikor a személyzet vissza akarta fordítani, félrelökte őket, és bement. Ekkor a biztonsági őrök elkezdték kiüríteni az épületet, így mire meztelenre vetkőzött, már csak páran voltak bent.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!