Kenőpénzért cserébe írta fel egy cég gyógyszereit a betegeinek egy volt nyíregyházi főorvos

2024. január 23. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a nyíregyházi kórház egyik korábbi osztályvezető főorvosa ellen – írja a Police.hu.

A gyanú szerint az 54 éves főorvos a nyíregyházi kórházban töltött munkaviszonya alatt elfogadta egy 42 éves orvoslátogató által jogtalan előnyként felkínált pénzbeli juttatást azért cserébe, hogy egy bizonyos gyógyszert írjon fel a betegeinek.

A főorvos a kórházban kezelt daganatos betegeinek rendszeresen az orvoslátogató által képviselt társaság által forgalmazott készítményt írta fel receptre, amiért dobozonként juttatást kapott.

Az orvos több millió forintot keresett ezen. Az orvoslátogató ellen üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntett miatt nyomoznak.

A Szabolcs vármegyei nyomozók a főorvost és az orvoslátogatót január 15-én a állították elő. A rendőrök kutatásokat is tartottak, és lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó iratokat és elektronikus adatokat. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

A nyomozás folytatódik, így várható, hogy a gyanúsítottak száma nőni fog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!