Csaba egy övtáskáért, baltával gyilkolt meg egy hatgyerekes apát és fiát Nagykőrösön. Csaba 18 évet kapott

2024. január 23. – 17:53

Másolás

Vágólapra másolva

18 év 6 hónap börtönbüntetést és 10 év Magyarország területéről való kiutasítást kapott első fokon az a férfi, aki az ítélet szerint 2020-ban egy üres övtáskáért baltával verte agyon bérlőit Nagykőrösön – írja a Budapest Környéki Törvényszék honlapja. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért, az emberölésért elítélt V. Csaba felmentésért fellebbezett.

A gyilkosság áldozata egy 6 gyerekét egyedül nevelő nagykőrösi apa, és 17 éves fia. Ők 2020 márciusában mezőgazdasági munkára kibéreltek egy tanyát, amin elkezdték felújítani az egyik melléképületet.

2020. március 31-én a tanyát nekik bérbe adó férfi (aki hatóságok korábbi tájékoztatása szerint román állampolgár) ittas állapotban megjelent a helyszínen, és cigarettát kért az apa-fiú párostól. Ők behívták az épületbe és megkérték, hogy segítsen nekik fát vágni, majd ehhez egy baltát adtak a kezébe.

A tulajdonos ekkor észrevett egy övtáskát, amire azt hitte, hogy értékek vannak benne. El akarta lopni, ezért leütötte a 17 éves fiút, majd az édesapát többször megütötte, egyszer a fejszével is. Az övtáskában egy mobilt talált, a bérlők holmijai között pedig csak egy üres pénztárcát.

A helyszín – Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
A helyszín – Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az apa meghalt a támadásban, de a fia ekkor még életben volt, a tulajdonos azonban mindkettejük testét meggyújtotta, majd távozott a helyszínről és megpróbálta eladni a mobiltelefont. Másnap visszament, égésgyorsítóval lelocsolta a két áldozatát, majd a helyszínen hagyta a holttesteket, amelyeket még aznap megtaláltak. A férfit pár nappal később kapták el a rendőrök, ekkor még a mobiltelefont is nála találták.

A tulajdonos ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség. A bíróság nagyrészt egyetértett a vádirattal, így első fokon a 18,5 éves fegyházbüntetést szabta ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!