„Előre nem látható folyamatok” – megszólalt a magyar kórház, ahol egymás után két kismama is meghalt

2024. január 20. – 07:53

Másolás

Vágólapra másolva

A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a vizsgálat. Mindkettőnél olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani” – mondta Vitkai Éva, a nyíregyházi kórház kommunikációs vezetője a Gyerekszoba.hu-nak az intézményben egymás után meghalt két kismama ügyében. A két szülést nem ugyanaz az orvos és nem is ugyanaz az ügyeletes csapat vezette le.

Ahogy múlt héten írtuk, két napon belül két kismama is meghalt szülés után a nyíregyházi kórházban. A kórház már akkor azt mondta, hogy mindkét esetet vizsgálják, de azok között szerintük nincs összefüggés.

Az egyik nő rokonai szerint mindketten a szülészeti megfigyelőben voltak, és nem sok különbséggel vesztették életüket. Neki a terhesség végére véralvadási problémái alakultak ki, ami miatt a szülést előre kellett hozni. Ez a harmadik szülése volt, gyerekeit most férje vagy rokonai fogják felnevelni.

A két haláleset közül az egyikben rendőrségi vizsgálat is indult. A kórház szerint szülészeti osztályuk „a megye vezető kórházi osztálya, évente több mint ötezer szülés zajlik itt, köztük számos komplikált, súlyos állapotú anyáé is. Minden emberi élet elvesztése megterheli a gyógyító-ápoló személyzetet, de a szomorú esetek okainak feltárása is segíti a további gyógyító munkát.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!